De keuze voor houten speelgoed: vanzelfsprekend!

Als dagopvang voor kleinere en grotere kinderen moeten we veel keuzes maken. Wat er te eten aangeboden wordt, wat er te drinken is, het schema van een bepaalde dag en het wel of niet toelaten van bepaalde kinderen in bepaalde groepen. Gelukkig hebben we genoeg medewerkers die veel inspiratie met zich meebrengen en die bijzonder goed met de kinderen om kunnen gaan. Op die manier wordt ons werk net even iets makkelijker. Twee maanden geleden is ons werk nog veel makkelijker geworden. We hebben nu een groot aanbod aan houten speelgoed voor alle kinderen. Toen we begonnen en de kinderopvang overnamen van de vorige eigenaren, kwamen we terecht in een systeem dat prima liep – maar het speelgoed dat overal te vinden was, was versleten of van bijzonder slechte kwaliteit. Dit zorgde ervoor dat we vaak in moesten grijpen en speelgoed weg bleven gooien omdat delen van het plastic losgelaten hadden. We kozen ervoor om eens écht te investeren en op zoek te gaan naar goed speelgoed. Via de Speelgoed Familie (online te vinden op speelgoedfamilie.nl) kwamen we in contact met een van de medewerkers die ons direct verder wilde helpen. Zij raadde ons aan om te kiezen voor houten speelgoed. Niet alleen omdat het veel duurzamer is dan de plastic troep, maar vooral om het veel degelijker is.

Houten speelgoed bestellen via het internet?

Toen we lieten weten dat het gaat om een kinderopvang, kregen we direct een complete lijst met het complete aanbod aan houten speelgoed zodat het wat makkelijker zou worden. We konden echter alles gemakkelijk op de website vinden, inclusief de leeftijd waarvoor het speelgoed geschikt is. Op die manier konden we makkelijk een indeling maken met betrekking tot het speelgoed dat we nodig hadden. Toen we de bestelling eenmaal geplaatst hadden, kregen we direct te horen dat het zo snel mogelijk bezorgd zou worden. Niet omdat we een kinderopvang zijn, maar omdat de aanbieder van dit houten speelgoed de klanttevredenheid hoog in het vaandel heeft staan. We kregen binnen korte tijd al het houten speelgoed en samen met een groep vrijwilligers hebben we in één avond al het oude speelgoed verwijderd en het nieuwe houten speelgoed in de lokalen gezet. Je had echt de gezichtjes van alle kinderen moeten zien toen ze binnenkwamen! Helaas mogen we hier geen afbeeldingen van online plaatsen in het kader van de privacy en veiligheid. Maar geloof ons dat dit al meer dan de moeite waard was. Graag bedanken we via deze weg ook alle sponsoren die dit mogelijk hebben gemaakt, en uiteraard ook een dikke pluim voor de Speelgoed Familie die ons constant met raad en daad bijgestaan heeft en nog steeds actief helpt.

Waarom speelgoed van hout?

 Houten speelgoed is een stuk duurzamer dan het plastic speelgoed dat veel vaker vervangen moet worden. We kennen speelgoed van hout dat al generaties meegaat. Vreemd is dat natuurlijk niet, dit speelgoed is veel makkelijker te repareren of te voorzien van een nieuw laagje verf zodat het weer een tijd meekan. Persoonlijk hebben we echter vooral voor dit speelgoed gekozen omdat het degelijker is. Dat betekent dat het langer meegaat – en dat vinden we van enorm belang. We hebben namelijk veel kleinere kinderen die al snel op zoek gaan naar een bepaald dingetje om mee te spelen. Omdat ze daar altijd mee spelen of omdat ze het gewoon ontzettend leuk vinden. Nu we houten speelgoed hebben, is dit veel makkelijker geworden. Ook omdat we een lijntje openhouden met de aanbieder van het speelgoed, zodat we bepaalde stukken direct kunnen vervangen indien noodzakelijk.