Een elektrisch bureau voor elke medewerker

Als bureau voor grafische vormgeving vinden wij het belangrijk dat de creativiteit blijft stromen binnen onze organisatie. We hebben ervaren dat de creatieve geest actiever blijft wanneer er regelmatig wordt gelopen of staand wordt gewerkt. We hebben er daarom voor gekozen om elke medewerker een elektrisch bureau te geven. Niet alleen bevordert dit de creatieve geest, maar zorgt het er ook nog eens voor dat we op een gezonde manier een werkplek kunnen bieden aan mensen die over het algemeen alleen maar zittend werk verrichten. Dit elektrische bureau hebben we ontdekt op shiraz.nl. We hebben ontdekt dat Shiraz Office Furniture een gespecialiseerd bedrijf is dat zich ook richt op de actieve kantoormedewerker. Een elektrisch bureau mag in hun assortiment dus niet ontbreken en daar hebben wij ons voordeel mee gedaan.

De voordelen van een elektrisch bureau

Een elektrisch bureau zorgt ervoor dat elke medewerker eenvoudig kan bepalen:

  • Wanneer hij wil staan of wil zitten
  • Hoe hoog hij zijn bureau wil hebben voor de ideale werkruimte
  • Dat hij of zij een goede werkhouding kan behouden

We hebben daarnaast ervaren dat staand vergaderen ook een inspirerende werking heeft op onze medewerkers, dus we stimuleren hen ook om het elektrisch bureau te verhogen op het moment dat ze bij elkaar komen om hun designs te bespreken. De ervaring die onze medewerkers met hun elektrisch bureau hebben is zeer positief. Van meerdere medewerkers hebben we vernomen dat ze een elektrisch bureau erg waarderen, omdat ze op die manier meer bewegen en zich productiever voelen. Het stimuleert ook om sneller van de werkplek weg te lopen en bij andere collega’s te gaan kijken waar zij mee bezig zijn of om inspiratie op te doen. Daarnaast biedt het staan achter een elektrisch bureau voor sommigen de inspanning in de benen die zij nodig hebben, waardoor ze minder last hebben van rusteloze benen wanneer ze ’s avonds in bed liggen. Het is aangetoond dat juist mensen met een zittend beroep daar last van hebben en dat het staan achter een elektrisch bureau ervoor zorgt dat er meer energie verbruikt wordt door de spiergroepen die in de benen zitten. Een voor ons onbekend fenomeen, maar waar we door shiraz.nl op geattendeerd werden, is sedentair gedrag. Dit heeft ermee te maken dat mensen die een kantoorbaan hebben te weinig beweging hebben en op die manier in een gevaarlijke gezondheidstoestand verkeren. Juist het stimuleren van beweging, van staan achter een bureau en van lopen is dus belangrijk en dankzij het elektrisch bureau dat wij onze medewerkers bieden, hebben ze zelf de mogelijkheid om meer actief te zijn achter hun werkplek. Lichaam en geest staan natuurlijk in erg nauw verband met elkaar en iedereen die regelmatig sport zal kunnen beamen dat beweging de creativiteit stimuleert. De beste ideeën ontstaan vaak tijdens een eenvoudige beweging als lopen of wandelen. We zien ook regelmatig onze medewerkers achter hun elektrisch bureau staan mee te bewegen op het ritme van de muziek die ze beluisteren tijdens het werk. Om op die manier onze medewerkers staand te zien werken, geeft ons het gevoeld at we de juiste keuze hebben gemaakt om via Shiraz Office Furniture deze bureaus aan te schaffen.

Een prima look and feel

We hebben bij Shiraz ontdekt dat deze elektrische bureaus ook een uitstekende uitstraling hebben die in de gehele look and feel van ons kantoorinterieur past. We hebben geen concessies hoeven doen in de uitstraling die we altijd voor ogen hebben gehad voor onze organisatie en het is zelfs een aanwinst gebleken om in een creatieve werkruimte zoals die van ons deze tafels te plaatsen. Wij zijn in ieder geval heel erg tevreden met onze bureaus.