Een legionella filter houdt besmet water uit uw leidingen tegen

Er zijn veel risicogebieden voor legionella. Legionellabacteriën komen voor in de grond en in leidingwater. Dit is doorgaans maar in kleine aantallen, maar soms kunnen ze zich vermenigvuldigen. Een legionella filter zorgt ervoor dat vervuild en besmet water niet in uw drinkwater terecht komt. Met een legionella filter houdt u de bacteriën uit uw drinkwater, waardoor de kans op besmetting aanzienlijk verkleind wordt. Een legionella filter koopt u eenvoudig via Rada Safe. Begin vandaag nog met de preventie van legionella door een legionella filter te plaatsen op uw waterleidingen. Wij leggen u graag uit wat onze filter doet en hoe deze u kan beschermen tegen een legionellabesmetting.

Met een legionella filter hoeft u niet bang te zijn voor besmetting

Legionella komt voor in ieder water. Echter vermenigvuldigen de bacteriën zich pas als het water tussen de 25 en 45 graden Celcius is. Als de doorstroming in een warmwatersysteem niet groot is, kan legionella snel aangroeien. Een legionella filter kan voorkomen dat legionella door de lage doorstroom in het drinkwater terecht komt. Een legionella filter behoedt u voor het inademen van kleine waterdruppeltjes en er is daarnaast ook geen chemische reiniging nodig, wat weer andere gezondheidsproblemen met zich meebrengt. Dit zijn de voordelen van een legionella filter:

  • Het heeft een sterk hydrofiel karakter
  • En vindt geen drukverlies plaats
  • De waterstraal blijft krachtig

Bij een filter kan er zes liter water per minuut doorgelaten worden, terwijl de poriën van het filter niet groter zijn dan een tienduizendste millimeter. Een legionella filter houdt echter de bacteriën uit uw waterleiding tegen, maar lust het probleem dus niet op. Daarom is het altijd goed om ook de bron van legionella aan te pakken om niet op andere manieren besmet te raken met de bacterie. U moet daarnaast ook te allen tijde het filter goed onderhouden, zodat er geen lekkages ontstaan en de bacteriën er alsnog doorheen komen. Met een legionella filter voorkomt u de kans op gezondheidsproblemen, wat in enkele gevallen zelfs doden kan veroorzaken. Als u bij ons een filter aanschaft, bent u gegarandeerd van een lange levensduur. Wij verkopen namelijk alleen producten waar wij voor de volle 100 procent achter staan. Daarnaast verzekeren wij ook directe bescherming na het plaatsen, dat tot de laatste druppel duurt. Al onze filters koopt u eenvoudig door met onze specialisten contact op te nemen. Wij adviseren u dan over de filter en eventuele andere legionellapreventie.

Wij kunnen u alles vertellen over legionellapreventie

Rada Safe is uw specialist op het gebied van legionellapreventie. Wij hebben deskundig personeel in dienst die alles weet over de legionellabacterie, de besmetting en hoe u preventief kunt zorgen dat de legionellabacterie zich niet vermenigvuldigd. Daarnaast bieden wij verschillende producten en diensten aan die u kunnen helpen bij de preventie en het onderzoek naar de risicogebieden. Hiervoor hebben wij een uitgebreide uitleg op onze website, https://radasafe.nl/. Hier vindt u niet alleen informatie over de producten en diensten, maar ook wat legionella is en het ontstaan ervan. Zo bent u altijd op de hoogte van de oorzaken en gevolgen van de bacterie. Mocht u na het lezen van al deze informatie nog vragen hebben of wilt u weten welke mogelijkheden er voor uw preventie zijn? Neem dan gerust contact met ons op middels de contactgegevens die op onze website staan. Onze deskundige specialisten kunnen al uw vragen beantwoorden en u voorzien van advies. Ook voor de aanschaf en plaatsing van een filter kunt u contact opnemen middels deze contactgegevens. Wij maken dan direct een afspraak om uw waterleidingen weer veilig te maken.