Heb baat bij een vitaliteitscoach!

Mensen uit Nederland kennen over het algemeen een hoog stressniveau. Er wordt doorgaans veel van hen verwacht en dit begint al vanaf de jongere jaren. Kinderen moeten naar school. Eerst naar de basisschool, daarna de middelbare school en vervolgens dient zich een vervolgopleiding aan. Het is mooi meegenomen als deze vervolgopleiding op een zo hoog mogelijk niveau wordt gevolgd. Na succesvolle afronden van de opleiding volgt meestal logischerwijs een baan. Nederlanders zijn ambitieus en werken veel en vaak. Flexibele tijden van vroeg in de ochtend, tot laat op de avond en zelfs in de nachten wordt gewerkt. Soms lopen de werkweken op tot 40 uur of nog meer. De economische groei is sinds 2014 weer erg aan het stijgen en dit heeft veel gevolgen voor medewerkers. Medewerkers ervaren door economische groei meer werkdruk, die dan een stuk hoger ligt. Door de toegenomen werkdruk ervaren medewerkers veel meer stress. Het ziekteverzuim is dan de afgelopen jaren ook steeds toegenomen als gevolg van werkstress. De afgelopen jaren zijn stress, overgewicht, klachten aan gewrichten en te weinig beweging helaas erg herkenbaar voor veel medewerkers. In elke branche komt dit voor, mensen zijn niet in balans en houden hun eigen werkzaamheden op lange termijn niet meer vol. Deze mensen kunnen veel baat hebben bij een vitaliteitscoach, waarbij gezocht wordt naar een gezonde balans tussen een vitaal lichaam en gezonde geest.

Vitaliteitscoach in Haarlem

Willemijn Arends werkt als vitaliteitscoach bij LijfInzicht in Haarlem. Ze heeft jarenlang ervaring in de juridische dienstverlening en is in 2015 begonnen als vitaliteitscoach. Willemijn Arends biedt met name ondersteuning aan teams of groepen juristen, maar ook aan andere hoogopgeleide professionals. De thema’s die Willemijn Arends als vitaliteitscoach behandeld zijn erg uiteenlopend. zoals

  • Loopbaanvragen. 
  • Persoonlijk leiderschap.
  • Teameffectiviteit. 

Zij gaat op zoek naar de uitdaging om mensen te begeleiden naar een gezond gewicht dat tevens blijvend is. Willemijn Arends begeleidt als vitaliteitscoach medewerkers die hun gewicht als last ervaren en op zoek zijn naar een hogere mate van vitaliteit. Voor veel mensen is afvallen erg moeilijk. De meeste mensen maken van hun nieuwe levensstijl geen gewoonte en houden het maar tijdelijk vol. Gezonde voeding wordt langzamerhand weer vervangen door oude gewoontes. Mensen vallen terug in het oude patroon en komen weer aan in gewicht. Dit is het welbekende jojo effect. Logischerwijs heeft dit gevolgen op de werkvloer. Medewerkers die niet blij zijn met hun gewicht zitten minder lekker in hun vel en zullen minder plezier ervaren op de werkvloer. Ook zullen zij minder productief zijn en kampen met een hoger ziekteverzuim. Als vitaliteitscoach zal Willemijn Arends zich niet gaan richtingen op een dieet, maar zich voornamelijk focussen op de behoeften van de werknemer. Een nieuw eetpatroon en een ander gevoel en relatie bij eten kunnen daar onderdeel van zijn. Er wordt tevens gekeken naar de balans tussen inspanning, beweging en ontspanning. Dit zal uiteindelijk allemaal bijdragen aan een gezond gewicht. Het doel is dat de werknemer weer meer balans krijgt in het geheel en natuurlijk weer meer plezier op de werkvloer ervaart. Naast ondersteuning aan werknemers is de vitaliteitscoach ook beschikbaar voor particulieren die graag ondersteuning behoeven.

Contact

Herkent u zich in bovenstaand verhaal of kan dit iets zijn voor een bekende van u? Dan is het de moeite waard om contact op te nemen en de voordelen van een vitaliteitscoach te ervaren. Iedereen heeft immers recht op een gezond gewicht, waar hij of zij zich prettig bij voelt. Wil je meer informatie of heb je nog vragen over vitaliteitscoach? Bekijk de website via https://willemijnarends.nl/vitaliteitscoach/ of neem telefonisch contact op via 06-51878125.