Heerlijk Indiaas restaurant Bergen op Zoom

Tot twee jaar geleden wist ik niet dat ik zo dol was op Indiaas eten. Ik was ooit bij een Indiaas restaurant in Bergen op Zoom geweest waar ik minder enthousiast van terug kwam. Mijn vriend was altijd al dol op Indiaas eten en ik snapte niet waarom. Totdat we op vakantie gingen naar India. Daar kwam ik erachter dat Indiaas eten ontzettend lekker is. Ik eet al 20 jaar vegetarisch en er ging een wereld voor mij open. In de Indiase keuken wordt veel gebruik gemaakt van groente en peulvruchten. Het is niet alleen lekker en afwisselend, maar ook gezond voor iemand die nooit vlees eet. Na mijn vakantie in India ging ik daarom met veel enthousiasme op zoek naar een goed Indiaas restaurant in Bergen op Zoom. Een restaurant waar het eten net zo goed zou zijn als in India, met lekkere vegetarische curry’s, chana masala en andere heerlijke Indiase gerechten. Zo kwam ik Handi tegen. Handi is een Indiaas restaurant in Bergen op Zoom waar ze veel traditionele gerechten op het menu hebben. Het menu is zeer uitgebreid en alle gerechten die ik in India had leren kennen, stonden op de kaart. Ik had niet verwacht dat het eten bij een Indiaas restaurant in Bergen op Zoom net zo lekker kon zijn als in India. De gerechten zijn echt verrukkelijk.

Indiaas restaurant Bergen op Zoom met uitgebreid menu

Inmiddels gaan wij iedere week een keer eten bij het Indiaas restaurant in Bergen op Zoom. Wij hebben geen frietdag, maar een Indiaas-eten-dag. Iedere zaterdag probeer ik een nieuw gerecht uit. Dat kan omdat het menu zo uitgebreid is. De gerechten die ik tot nu toe het meest lekker vind zijn:

  • Karai Vegetable;
  • Kashmirie Vegetable;
  • Mater Paneer;
  • Sag Paneer.

Ik houd niet van pittig eten, maar daar houdt de kok altijd rekening mee. De Mater Paneer had ik voor het eerst bij het Indiaas restaurant in Bergen op Zoom geproefd. Dit is Indiase kaas met doperwten en een lichte curry. Dat vond ik een van de meest verrassende gerechten. De kaas was heel smaakvol en dat is heel lekker voor iemand die geen vlees eet. Als bijgerecht bestellen we altijd de Peshawrie naanbrood. Dit is naanbrood gevuld met cashewnoten en rozijnen. Ik had alleen nog maar gewoon naanbrood geproefd, maar dit was bijzonder lekker. Als voorgerecht bestellen we altijd papadum. Deze krijg je geserveerd met een lekkere chutney. Soms bestellen we er Samosa bij. Dat is een Indiaas pasteitje gevuld met groente. En natuurlijk drinken we altijd een Indiaas biertje, om onze vakantie in India te herbeleven. Je kunt kiezen uit King Fisher bier en Cobra bier. Ik vind een Cobra biertje het lekkerst.

Twee voor de prijs van één

Als je twee dezelfde gerechten besteld bij dit Indiaas restaurant in Bergen op Zoom, krijg je twee Indiase gerechten voor de prijs van één. Wij maken vaak gebruik van deze aanbieding. Mijn vriend vindt het ook heerlijk om een groentegerecht te bestellen. Het is daarom altijd gemakkelijk om samen een keuze te maken voor het hoofdgerecht. Hij houdt wel van een wat pittiger gerecht. Maar de keuken kan daar heel goed rekening mee houden. Via de website indiaasrestaurant-bergenopzoom.nl reserveren we altijd voor de zekerheid een tafel. Op zaterdag kan het namelijk best druk zijn. Dat gaat heel eenvoudig via het contactformulier. We ontvangen altijd snel een bevestiging voor onze reservering. Het restaurant is trouwens ook zeer geschikt voor grotere groepen. Wij gaan er binnenkort met onze familie naar toe. Ik weet zeker dat zij daarna ook dol zijn op de Indiase keuken.