Is het tanden bleken veilig tijdens mijn zwangerschap?

Als je rug pijn doet, je armen en benen op worstjes lijken en je garderobe teruggebracht wordt tot een handvol tentjurken, kan niemand het je kwalijk nemen dat je een duizelingwekkend witte glimlach wilt. Maar is het ook veilig? We hebben geen enkel bewijs dat tanden bleken tijdens de zwangerschap enig risico voor jou of je baby oplevert. Maar omdat er echter onvoldoende gegevens zijn om ons zeker te laten weten of het veilig is, raden artsen aan om met het tanden bleken te wachten tot na de zwangerschap en borstvoeding. Dit geldt ook voor het gebruik van de vrij verkrijgbare producten voor het tanden bleken. Het carbamideperoxide in deze producten reageert met water om waterstofperoxide te worden. Dit oxidatieproces kan schadelijk zijn voor weefsels en cellen, vooral tijdens de zwangerschap als je tandvlees gevoeliger is dan normaal. We weten niet of dit een risico voor jou of je baby is, dus het is altijd beter om op veilig te spelen en deze producten te vermijden tijdens de zwangerschap. Daarnaast is er is nog een ander bleekproces dat je thuis kunt doen, namelijk microabrasion, dat zure componenten gebruikt om vlekken te verwijderen. Over deze producten zijn er zelfs nog minder zwangerschapsgegevens. Het is prima om tandpasta’s voor het tanden bleken te gebruiken tijdens de zwangerschap. Deze producten bevatten een veel lager bleekmiddel, waarvan gedacht wordt dat deze geen risico inhouden tijdens de zwangerschap of tijdens het geven van borstvoeding. Als je geen risico’s wilt nemen en liever wacht met het tanden bleken tot na je zwangerschap en borstvoeding, kun je voorkomen dat je tanden worden verkleurd door geen koffie, thee en donkere vruchtensappen, zoals druivensap, te drinken.

Hoe tanden bleken werkt

Hoewel veel mensen streven naar de geweldigste glimlach die ze kunnen bereiken, betekenen wittere tanden niet echt gezondere tanden. Dat gezegd hebbende, is er niets mis met het proberen van een veilige methode om tanden te bleken als je niet blij bent met de kleur van je tanden. Het bleken van de tanden werkt door de kleur van de binnenkant van de tanden (bekend als intrinsiek bleken) te veranderen of vlekken van de buitenkant van de tanden te verwijderen (bekend als extrinsiek bleken). Er zijn andere manieren voor intrinsiek bleken, en deze omvatten het beschermen van je tanden tegen voortijdige of versnelde veroudering. Eenvoudige veranderingen in de levensstijl, zoals beter gehydrateerd blijven, kunnen zuurverlies voorkomen (plus, een betere hydratatie vermindert het risico op gaatjes!). Wanneer het binnenste gedeelte van de tand gebleekt wordt, is de kleur die door het buitenste glazuur van je tanden wordt gereflecteerd lichter, waardoor de tand er witter uitziet. De vlekken achtergelaten op je tanden door roken of drinken van wijn, thee of koffie worden meestal gemakkelijk verwijderd.

Waar tanden bleken?

Als je kiest voor het bleken van je tanden bij De Tandenbleker Nederland, kun je vooraf online een afspraak maken via de website detandenblekernederland.nl. Op die manier is jouw plek verzekerd. Hier wordt enkel het bleken van tanden uitgevoerd, waardoor de zaak zich sterk wist te specialiseren in het tanden bleken. Tijdens elke sessie wordt een hoge concentratie non-peroxide bleekgel op je tanden aangebracht. Deze gel is 100% veilig voor je tandglazuur en tandvlees. Het mogelijke risico voor zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven wordt hierdoor aanzienlijk verkleind. Als je nog steeds twijfelt, kun je persoonlijk en geheel vrijblijvend contact opnemen met de medewerkers van De Tandenbleker Nederland via e-mail of telefoon. Waarom hier je tanden bleken?

  • expert in tanden bleken
  • vestigen in Nederland, België en Marokko
  • gebruik van non-peroxide gel
  • de beste prijzen