Linkbuilding voor de zoekmachines

Als ondernemer met een zakelijk blog wil ik graag dat zoveel mogelijk mensen mijn website bekijken.
Het is dan ook belangrijk dat meer mensen mijn blog gaan lezen. In mijn blog deel ik al mijn kennis en dit is waardevol voor mijn klanten. Het is dan ook een droom van mij om hoog te eindigen in de zoekmachine. Elke dag zoeken we van alles op via Google. Hoe mooi is het als je website zo hoog eindigt in de zoekmachine zodat je daar ook elke dag klanten uit haalt. Dat is een droom voor veel ondernemers. Ik vroeg me dus af hoe ik dit moest doen. Toen kwam ik op een netwerk evenement een specialist tegen die me meer vertelde over linkbuilding. Dat vond ik zo interessant dat ik ermee aan de slag ben gegaan.

Relevante linkbuilding voor je website

Linkbuilding is het terug laten linken van je website op een andere website. Het is dus de uitwisseling van twee websites. Als je als ondernemer dus een fietsenmaker bent dan wil je dat een website die gespecialiseerd is in fietsonderdelen of een fietsbanden speciaal zaak naar je terug linkt. De linkjes die je hierdoor terug krijgt naar je website zorgen ervoor dat je hoog eindigt in de zoekmachines. Voor mijn bedrijf heb ik dus anderen ondernemers benaderd in dezelfde branche en voorgesteld elkaar hiermee te helpen. Samen zijn we aan de slag gegaan en hebben we een aantal blogs geschreven over onze expertise. Vervolgens hebben we in onze blogs weer doorverwezen naar de het artikel van een collega. Mijn collega van de fietsbanden zaak weet veel meer over profielen en de juiste banden dan mij. Het is dan voor mij heel prettig om mijn lezers weer door te verwijzen naar zijn website.

Waarom?

Je help je ideale klanten alleen maar als je ervoor zorgt dat ze meer informatie kunnen lezen van andere ondernemers uit je branche. Ondernemers met net weer andere kennis dan jij in huis hebt. Je versterkt elkaar alleen maar op deze manier. En als je elkaar helpt met een soortgelijke manier van linkbuilding komt je website hoger in de zoekmachines terecht. Dat is heel waardevol. Want hoe hoger je in de zoekmachine terecht komt, hoe meer mensen je site gaan zien. En dit zorgt automatisch weer voor meer klanten. Waarom je met linkbuiliding moet werken:

  • Door linkbuilding werk je samen met andere ondernemers uit je branche.
  • Samen sparren en meerdere blogs schrijven over je specialisme is goed om elkaar te helpen.
  • De kennis die jij hebt die heeft niemand anders, de kennis die een andere ondernemer heeft die heb jij niet..
  • Help elkaar weer verder door middel van linkbuilding.  

Als je met elkaar afspreekt om elkaar te helpen om hoger in de zoekmachines te komen dan betekent dit dat je dus beide een link naar de website van de ander gebruikt. Het is heel simpel en gemakkelijk om zo hoger in de zoekmachines te komen. Heb je geen ondernemers in je netwerk schrijf dan waardevolle blogs over je expertise, andere ondernemers uit je branche zullen vanzelf naar je terug linken. Het was voor mij belangrijk om hoger te eindigen in de zoekmachine. Google is de zoekmachine van ons allemaal en daar hoog in eindigen dat leek me wel wat. Ik wisselde advies in van een specialist en die vertelde me over linkbuiliding. Met mijn netwerk van ondernemers ben ik hier toen mee aan de slag gegaan. En het resultaat is dat mijn website nu op nummer vier staat in de zoekresultaten linkbuildingspecialist.nl