Loonvordering instellen na conflict op mijn werk

Ik werk sinds 2013 bij een bedrijf in Drenthe. Het is een klein bedrijfje en er werken ongeveer 20 mensen. Ik had al een langere tijd moeite om te werken met mijn baas, maar de laatste maanden werd het een ruzie. Mijn baas is de eigenaar van het bedrijf en is erg koppig, hij heeft moeite om zijn ongelijk toe te geven en denkt dat hij altijd gelijk heeft. De eerste paar jaar hoefde ik weinig met de eigenaar te werken, omdat hij druk bezig was met andere afdelingen en werknemers. Hij is iemand die graag alles zelf regelt en tegen de werknemers precies zegt hoe ze iets moeten doen. Ik kreeg de eerste paar jaren van veel collega’s te horen dat het erg lastig was om met hem te werken, maar ik maakte mij toen geen zorgen, omdat ik zelden met hem samenwerkte. Sinds een jaar bemoeit hij zich meer met de afdeling waar ik werk. We zouden samen een project doen voor een grote klant en hij nam direct de leiding. Ik kreeg slechts taken die ik moest uitvoeren van mijn baas. Ik voerde een van zijn opdrachten uit zoals hij me dat had opgedragen, maar hierdoor maakten wij een grote fout die het bedrijf veel geld kosten. Mijn baas gaf mij de schuld, terwijl ik slechts deed wat hij mij vertelde. Wij kregen hierdoor een grote ruzie, waarna hij mij op non-actief stelde. Dit leek mij ook beter, zodat de situatie kon afkoelen. Mijn baas weigerde echter om mijn salaris te betalen, omdat ik niet werkte. Hij vond ook dat ik de schade moest vergoeden voor de fout, dit was ik natuurlijk niet van plan. Ik hoorde van mijn neef dat ik loonvordering instellen kon, ik heb namelijk recht op mijn salaris. Ook al ben ik een paar maanden niet aan het werk, ik heb recht op mijn salaris. Loonvordering instellen kan mij helpen om mijn salaris alsnog uit te laten betalen.        

Hulp bij loonvordering instellen van Camps Advocatuur

Het leek mij verstandig om hulp in te schakelen voor loonvordering instellen, dit gaat vaak via een rechter en ik wist niet hoe ik dit moest aanpakken. Online zocht ik op hulp voor loonvordering instellen en vond toen Camps Advocatuur. Via hun website https://www.campsadvocatuur.nl/ nam ik contact op met het bedrijf en vroeg om een gesprek, zodat we de situatie konden bespreken. In een gesprek met een van de advocaten vertelde ik dat ik hulp wilde bij loonvordering instellen, volgens mij had ik recht op mijn salaris. We bespraken wat was voorgevallen op mijn werk en dat ik al een paar maanden op non-actief stond. De advocaat vond ook dat ik loonvordering kon instellen en dat ik recht had op mijn loon. Samen verzamelden we bewijsmateriaal en maakten we een sterke zaak. De advocaat vertelde dat hij de rest voor mij kon regelen, maar dat het wel een aantal maanden kon duren voordat ik mijn loon zou ontvangen.

In afwachting van het proces

We zijn op dit moment in afwachting voor het proces en over twee weken vindt het plaats. Ik ben erg blij met het werk van de advocaat en ik denk dat er grote kans is dat we de loonvordering kunnen instellen. In de tussentijd ben ik nog niet aan het werk gegaan, we wachten de uitspraak af. Voor loonvordering instellen heb ik hulp van Camps Advocatuur.

  • Samen met een advocaat kon ik de situatie bespreken
  • Samen hebben we een sterke zaak gemaakt
  • Ik ben blij met het werk van de advocaat en verwacht dat ik alsnog mijn salaris krijg