Stoppen met roken met een e-sigaret

Ik rook al sinds mijn dertiende. Met mijn toenmalige vrienden staken we stiekem onze eerste sigaret op. Het was puur uitproberen en vooral doen wat niet mocht van onze ouders. Als ik een fout heb gemaakt in mijn leven is het wel beginnen met roken. Want ik was maar dertien jaar maar na mijn eerste sigaret was ik verkocht. Op die leeftijd konden we natuurlijk niet aan sigaretten komen maar op het schoolplein waren er natuurlijk wel genoeg oudere jongens die ons daarmee konden helpen. En vanaf mijn dertiende ben ik dan ook verslaafd aan sigaretten. Vorige jaar ging bij mij de knop om. Ik vertelde hoe lang ik al verslaafd was en wist dit kan zo niet langer. Het is niet goed voor mijn gezondheid en ik wil ook niet langer meer roken. Ik had het moeilijk want al mijn vrienden bleven stug doorroken. De verleiding was te groot om niet mee te doen. Ik las meer over de e-sigaret en bedacht me dat dit een goed alternatief was.

E-sigaret gezonder dan normale sigaret

Ik heb meerdere onderzoeken gelezen uit Engeland. Daar hebben ze de conclusie getrokken dat een e-sigaret gezonder is dan roken. Dit is voor mij dan ook een goed alternatief. Want helemaal stoppen is dus nog te lastig voor mij maar een gezonder alternatief daar voel ik me goed bij. Mijn eerste trekje aan de e-sigaret was bijzonder, ik moest er even aan wennen. Vooral de rokerige smaak in je mond is er niet. En de geur van een smeulende sigaret is er ook niet. Het roken met een e-sigaret is heel anders een kan je geen roken noemen. Dampen is een beter woord. Ik ben heel blij dat ik nu mijn e-sigaret gebruik en ik voel me hier een stuk beter door.  Ik kan nu zonder moeite een paar kilometer fietsen en een wandeling maken van een half uur.

Elektrische sigaret vervanging van je normale sigaret

 Ik kan iedereen die het lastig vindt om te stoppen met roken dit aanbevelen. Een e-sigaret is natuurlijk geen normale sigaret. De beleving is anders en de smaak is anders. Maar op deze manier roken is een stuk gezonder, het is natuurlijker beter om helemaal niet te roken. Maar mocht dit te moeilijk zijn gebruik dan dit alternatief. Waarom wil je een met een e-sigaret roken:

  • Het is een gezonder dan een normale sigaret.
  • Roken met normale sigaretten is heel slecht voor de gezondheid.
  • Het is beter om helemaal te stoppen of een alternatief te gebruiken zoals een e-smoker.
  • Als je vrienden blijven roken en je vindt het lastig om geen sigaret op te steken rook dan mee.
  • Maar doe dit dan met een e-smoker in plaats van een sigaret.
  • Het is een stuk goedkoper om op deze manier te roken omdat je één keer een e-smoker moet aanschaffen.
  • Je ruikt weer fris, er zit geen gigantische rookwalm in je kleding of in je huid.
  • Het is beter voor je huid en je lijf om geen sigaretten meer aan te raken
  • Voel je weer fit en energiek omdat je weer goed kan ademhalen tijdens het bewegen

Stoppen met roken was voor mij een behoorlijke uitdaging. Vooral toen mijn vrienden stug bleven doorroken. Het was voor mij een te grote opgave om helemaal te stoppen en daarom besloot ik een e-sigaret te gebruiken. Mijn e-sigaret bestel ik graag bij home e smokers shop. De beste website voor alles wat je nodig hebt. Neem een kijkje op de site voor meer informatie https://www.e-smokershop.nl.