Wat is decoupage?

Wat is decoupage?Decoupage is een manier van voorwerpen decoreren. Je plakt gekleurd papier of verschillende motieven op een object, waarna je er zodanig veel lagen vernis overheen doet dat alles wat je erop hebt geplakt, onderdeel lijkt van het object. Zo kun je met decoupage dus van alles van versieringen voorzien zonder dat je bijvoorbeeld goed hoeft te kunnen schilderen of tekenen. Zelf doe ik ook aan decoupage. Zo heb ik heel veel voorwerpen die momenteel in mijn woning staan, versierd met deze techniek. 

Wat kan ik allemaal met decoupage? 

Door middel van decoupage is het dus mogelijk om zo’n beetje alle objecten te versieren met gekleurd papier of patronen. Het werkt het beste met gladde oppervlakken, maar dat is niet vereist. Zo heb ik een aantal oude meubels in huis staan die van de kringloop af komen. Deze waren op zich nog wel goed, maar de verf bladderde er aan alle kanten af en het zag er gewoon niet meer zo netjes uit. Nu ben ik zelf vrij handig en creatief en bedacht ik mij dat ik door middel van decoupage deze oude meubels weer nieuw leven in kon blazen. Ik heb toen een hoop speciaal papier aangeschaft via CreaPoint. Via deze webshop haal ik al mijn hobbymaterialen in huis. Zij hebben een groot assortiment aan hobbymaterialen, waarmee je alles in huis kunt halen om met decoupage te beginnen: 

  • Gesso, lijm en vernis 
  • Kwasten 
  • Sieraden 
  • Papier 
  • Verf 
  • Glitters 
  • Magazines 
  • Steentjes 
  • Decoraties 

Alles wat ik nodig heb, kan ik dus gemakkelijk bestellen bij CreaPoint. Het grote voordeel van CreaPoint is dat de producten niet duur zijn en dat alles snel bij mij thuisbezorgd wordt. Zo heb ik dus speciaal papier en vernis in huis gehaald om mijn kringloop meubels op te pimpen. Ik heb de stoelen versierd met glanzend gekleurd papier. Dit heeft uiteindelijk een erg mooi resultaat opgeleverd. Nu heb ik dus zes verschillende eetkamerstoelen die ik met verschillende kleuren gekleurd papier van een nieuwe look heb voorzien. Ook heb ik nog een oud dressoir op die manier versierd. Ik heb deze versierd met verschillende knipsels uit oude kranten. Het is erg leuk om meubels in je huis te zien staan die je zelf versierd hebt. Zo krijgt je huis toch een speciaal tintje dat van jouw eigen hand komt. Naast meubels kun je uiteraard nog meer verschillende dingen versieren met decoupage. Zo heb ik op dezelfde wijze bijvoorbeeld ook een spiegel en een vaas kunnen versieren. De mogelijkheden zijn eindeloos en het is niet moeilijk. Het enige waar je wel rekening mee moet houden is dat je je papier netjes uitknipt of snijdt. Het is namelijk niet zo mooi als de randen gerafeld of gescheurd zijn, want dit zie je namelijk terug in het eindresultaat. Ook is het belangrijk dat het papier dat je gebruikt, goed en glad vast zit geplakt op het object dat je probeert te versieren. Zo krijg je een mooi glad resultaat en zie je geen lelijke vouwen of kreukels op je object zitten. 

Bestel gemakkelijk je hobbymaterialen bij CreaPoint 

Alle hobbymaterialen die ik nodig heb voor decoupage bestel ik dus bij CreaPoint. De materialen zijn niet duur en ze hebben er een zeer uitgebreid assortiment aan hobbymaterialen. Het is daarbij ook nog eens fijn dat alles wat je bestelt, snel thuisbezorgd wordt. Als je meer wilt weten over decoupage en wat je er allemaal mee kunt doen, kijk dan eens op https://www.creapoint.nl/blog-wat-is-decoupage. Daar vind je meer informatie over deze vorm van versieren. Als je ook graag aan de slag wilt, bestel dan snel en gemakkelijk alle benodigde hobbymaterialen via https://www.creapoint.nl/.