Welke AED accessoires heb ik nodig?

Welke AED accessoires heb ik nodig?Nu je een AED hebt, is het tijd om te accorderen! Een AED op een locatie hebben is een van de grootste stappen naar paraatheid. Maar om je apparaat op de juiste manier te gebruiken, heb je de juiste AED accessoires nodig. Je zou de AED accessoires kunnen vergelijken met een toetsenbord dat je nodig hebt om te typen of wielen om het mogelijk te maken dat de auto kan rijden. Dus, om ervoor te zorgen dat je AED op volle capaciteit werkt, heb je de juiste accessoires nodig. Elke AED, die je bijvoorbeeld bij AED Webshop hebt gekocht, komt uiteraard meteen met een batterij. Maar hoewel een batterij al bij aankoop in je AED is geïnstalleerd (en een levensduur van 4 jaar heeft), is het altijd belangrijk om een ​​vervangende batterij gereed te hebben. Een slecht werkende batterij zal ervoor zorgen dat je AED niet optimaal werkt. Ook zijn er andere accessoires die je je mogelijk wilt aanschaffen. Bekijk hieronder de lijst met enkele AED accessoires en bepaal welke je nodig hebt!

  • AED batterij
  • AED kast
  • AED elektroden voor kinderen
  • AED elektroden voor volwassenen
  • AED wandhouders
  • AED tassen

Onmisbare AED accessoires: de eerste hulp bij ongevallen kit en een AED bord

In een noodsituatie waarbij een persoon een hartstilstand heeft, kunnen bepaalde items nodig zijn. Wanneer je een AED gebruikt, zul je een van de belangrijkste AED accessoires gebruiken: de AED-pads. Dit betekent dat als er zware kleding in de weg zit (of zelfs dik borsthaar), deze moet worden verwijderd. De kit voor eerste hulp bij ongevallen heeft alles wat je nodig hebt om goed en snel te reageren op een noodgeval. In de kit vind je onder andere hypoallergene handschoenen (in geval van gevaarlijke stoffen), een schaar (om kleding te verwijderen), een CPR mondstuk (als CPR nodig is, kan dit worden gebruikt zonder direct contact) en een scheermes (om borsthaar te verwijderen zodat de AED pads op de juiste manier kunnen worden aangebracht). Als mensen niet weten waar een AED zich bevindt, kan er kostbare tijd worden verspild in het zoeken naar het apparaat. Tijd die een persoon met een hartstilstand niet heeft. Een juiste manier om dit te voorkomen, is om iedereen in de buurt van de AED locatie te informeren wanneer deze voor het eerst wordt geïnstalleerd. Een andere manier om de AED locatie te identificeren, is om AED tekens te gebruiken. Deze borden worden geïnstalleerd op de muren boven de AED, in de buurt van de AED en als een gids die iemand naar de AED leidt. Het hebben van een bord dat duidelijk aangeeft waar een AED zich bevindt, zodat er geen tijd verloren gaat, maken van deze borden een van de belangrijkste AED accessoires en een must om te hebben!

AED opslag

Een kast of een zachte hoes zal je AED beveiligen en veilig houden wanneer deze niet in gebruik is. Ook koffers werken bijzonder goed om je apparaat te beschermen tegen alledaagse slijtage. Bovendien kun je met een koffer op een eenvoudige manier de volledige AED en alle AED accessoires snel en efficiënt verplaatsen. En als je over voldoende ruimte beschikt, kun je overwegen om een AED wandhouder met signalisatie te kopen. Op deze manier kan je AED veilig van de grond worden bewaard en is hij gemakkelijk zichtbaar, zodat hij snel in een noodgeval kan worden gevonden. Zorg ervoor dat je alle AED accessoires hebt om ervoor te zorgen dat je volledig voorbereid bent op om het even welk incident. Bestel je accessoires bij aed-webshop.nl en bezorg jezelf een gerust geweten door er zeker van te zijn dat je er klaar voor bent!