Werving en selectie ICT uitbesteden

Het is tegenwoordig bijna onmogelijk snel de juiste ICT’ers te vinden. Daarom besteden wij die klus regelmatig uit aan een extern bedrijf. Zij hebben de juiste contacten en weten hoe zij werving en selectie van ICT medewerkers het beste kunnen aanpakken. Als wij daar zelf mee aan de slag gaan zijn we er weken mee bezig. Met behulp van dit bedrijf hebben we meestal binnen twee weken een kandidaat die op gesprek komt. Vaak moeten we dan nog wat onderhandelen over het salaris, maar we komen er meestal wel uit. Omdat wij een snel groeiend bedrijf zijn doen we steeds vaker een beroep op externe werving en selectie in de ICT. Hiervoor gebruiken we de experts van Aatop ICT. Via https://www.aatop-ict.nl/werving-selectie-ict/ ben ik ooit eens op hun website gekomen. Ik was toen zelf op zoek naar tips voor werving en selectie in de ICT. Ik kwam namelijk maar niet aan medewerkers en het begon echt nijpend te worden. Op dat moment was er iemand uitgevallen die we hard nodig hadden, en hadden we snel een nieuwe IT’er nodig. Ik heb Aatop ICT snel gebeld en gevraagd wat zij konden doen op het gebied van werving en selectie in ICT. Het bleek dat zij precies deden wat wij nodig hadden. Daarop heb ik een contract afgesloten met hen, en nu zoeken ze regelmatig nieuwe mensen voor ons. Omdat ze nu weten welk bedrijf we zijn en wat voor mensen we zoeken komen we steeds sneller aan de juiste mensen. Zo hoeven wij ons niet langer bezig te houden met werving en selectie in ICT en zijn onze afdelingen niet meer onderbezet.

Wat is belangrijk bij werving en selectie in ICT?

Jongeren die aan het werk gaan willen tegenwoordig niet alleen een goed salaris. Ze vinden het ook belangrijk dat ze zelfstandig kunnen werken en hun eigen plannen mogen uitvoeren. In het begin moesten we nogal wennen aan deze nieuwe werknemers. Ze zijn een stuk eigenzinniger en hebben minder met hiërarchie dan oudere werknemers. Toch beginnen we nu ook de voordelen in te zien van jongeren die bij ons komen werken. We houden hier dan ook rekening mee als we hen binnenhalen. Omdat we werving en selectie in ICT via Aatop ICT doen leren we van hen ook wat jongeren zoeken. Ze willen bijvoorbeeld graag:

  • Teamuitjes
  • Mogelijkheden om te leren
  • Doorgroeimogelijkheden
  • Een prettige werkomgeving

Nu zijn ICT medewerkers vaak toch wel zelfstandig, maar het valt ons op dat dat de laatste jaren nog verder gaat. Daarom zijn we afgelopen jaar begonnen met het aanbieden van Agile en Scrum-trainingen. Hierdoor blijven jongeren gemotiveerd om bij ons te blijven werken en leren we hen samen te werken met mensen van andere afdelingen. Dat helpt om hen te binden. Als ze na een jaar weer weggaan moeten we immers opnieuw werving en selectie in ICT opstarten, en dat is natuurlijk zonde.

De juiste partners

Met Aatop ICT hebben we de juiste partner gevonden voor werving en selectie in ICT. Zij weten wat wij nodig hebben. Via https://www.aatop-ict.nl/werving-selectie-ict/ is meer te lezen over de diensten die u kunt verwachten als u in zee gaat met Aatop ICT. Ik kan het van harte aanbevelen. Voor ons is het werven een stuk eenvoudiger geworden. De wereld van ICT is een aparte wereld waar u de juiste contacten moet hebben. Die hebben wij nu we Aatop ICT inhuren als onze vaste partner voor werving en selectie in de ICT. De kosten die we er mee maken zijn het meer dan waard.

Lees meer…